Alternatív nyirokmasszázs

Az alternatív nyirokmasszázs technikájában különbözik a nyugati nyirokmasszázsoktól, melyeket Emil Voddel és Földi professzor fejlesztettek ki.

A nyirokmasszázs tulajdonképpen egy lágy masszázstechnika, de a legnagyobb hatékonysággal bír. Gyökereit az ősi tradícionális thai-, polinéz- és sámánmasszázsokban találhatjuk meg.

Az alternatív nyirokmasszázs némileg erősebb mozdulatokkal dolgozik, gyógynövényolajos masszázs és beilleszti a keleti gyógyítás elemeit, reflexzónák kezelését és bizonyos energetikai elemei is vannak. Aktiválja a nyirokcsomók működését, valamint a vér – és nyirokkeringést, ezenkívül hat az egész szervezetre a gerinc mentén elhelyezkedő neurolympatikus pontok specális masszázsfogásokkal való kezelése révén. Ezáltal jóval hatékonyabb lehet a nyugati módszernél.

Az immunrendszer működése összefügg a nyirokrendszer állapotával. Ha nyirokmasszázzsal segítjük a méreganyagok kiürülését a szervezetből, akkor az immunrendszer is hatékonyabban tud működni. A nyirokpangás oka lehet a mozgásszegény életmód is.

A nyirokmasszázs a nyirokrendszer anatómiai ismeretére épül, a nyirokrendszeren keresztül elvezeti a szövetek közti térből a nyirokfolyadékot.

Megszüntethetők a mobilizálható ödémák, a fehérjepangás a szövetekben, csökkenti a fibrózis kialakulását, javítja az izmok, ízületek, belső szervek vérellátását, méregtelenít. Leghatékonyabb eszköze a cellulit megszüntetésének. Jól alkalmazható reumás megbetegedéseknél, ízületi fájdalmaknál, műtét utáni traumáknál.